БИРАТА НА ПОЧИТ!

бирата

Според вас, в горещ работен ден за какво си мислят 75% от мъжете и 30% от жените? Гаранция, че отговора на мнозинството ще бъде: Ех, защо не съм на плажа с ледено студена бира в ръка?!“

Всички обичаме бирата, но дали консумацията й полезна за нас. Все пак съдържа алкохол, нали?! Всъщност пиенете на бира носи редица ползи за нашето тяло и може да преборим доста болежки с приема на умерени количества.

Ето и някои от ползите на бирата:

1. Не мога да заспя! Да пия бира или да броя овце?!

Бирата съдържа никотинова киселина и лактофлавин, които помагат тялото да се отпусне и да ви се доспи.

2. Памет като на слон

Бирата съдържа фолиева киселина и В12, които подпомагат мозъчната дейност. Доказано е, че при редовна консумация на малки количества ще поддържате вашия мозък в отлична форма.бирата

3. Чай или бира при настинка?

При консумация на затоплен ечемик, ще подобрите циркулацията на кръвта, която ще успокои дихателните пътища и ще намалите болките в мускулите и ставите. Топла бира сигурно не звучи много вкусно, но пък дава добри резултати.

4. Бирата пази бъбреците от камъни

В България проблема с бъбречните камъни е широко разпространен, почти всеки 3 е получавал поне веднъж бъбречна криза. За тези, които са я изпитали, знаете колко болезнена е тя. Консумацията на бира ще намали до 40 % риска от образуване на бъбречни камъни.

5. Бирата разкрасява

За всички дами, които имат угризения от консумацията на бира, тя разкрасява и бори преждевременното състаряванеПри прием на малки количества бира има добро въздействие върху косата. Някои от витамините, съдържащи се в ечемичната напитка имат регенериращо действие. Благодарение на много от съставките в бирата кожната пигментация намалява.

И не на последно място, редно е да уточним, че за биренето коремче не е виновна бирата, а повишаването на апетита покрай нея. Всички замезваме с редица мазнини и нездравословни храни покрай самата бира, които реално се образуват в допълнителни тлъстинки. Не е виновна бирата, а лакомията ни покрай нея.