Домашна наденица на фурна

Домашна наденица на фурна
Състав: свинско месо, телешко месо, подправки
Оценка

5 / 5. 1

Време за приготвяне 60 мин.
Сподели:

Как да приготвя?

Стъпка 1 Двата вида месо се смилат (можете да ги смелите и на витрината на Супермаркет CBA) и се смесват с подправките. След като сместа е овкусена, се оставя за един ден да поеме ароматите на подправките. Важно е свинското месо да е шарено, за да има мазнина, която да направи надениците по-меки.
Стъпка 2 Свинските черва се измиват и в тях се поставя месото, като се внимава червата да останат цели. Завръзват се в краищата.  След това се поставят в суха тава във фурната заедно с нарязани картофи. Пекат се за 45 минути при 180 градуса без мазнина, защото те самите пускат достатъчно в тавата, така че и картофите да се напоят. По средата на печенето се обръщат, за да се зачервят от двете страни. Сервират се със свежа салата според сезона.
Стъпка 3 По желание надениците се сушат. Най-добре е това да се случва на сухо, проветриво и хладно място. След 2-3 дни надениците се "масажират", за да се наместят. Този процес трае около две седмици, а след това надениците се оставят да се сушат за още две седмици.
Добър апетит!
Виж всички рецепти

Необходими продукти

700 г свинско месо за готвене
300 г телешко месо
50 г свински черва
5 г черен пипер
4 г кимион
4 г чубрица
2 с.л. сол
1 с.л. захар

Виж всички рецепти

Не искаш да изпускаш нашите промоции?

Абонирайте се за нашият седмичен бюлетин в който ще получавате месечните ни брошури.