мини пица тиквичка

Мини пица тиквичка е супер здравословен вариант за закуска или обяд за вашето дете. Тази рецепта ще стана любима на всички вкъщи. Лесна, здравословна, какво още ви трябва?

 

Тиквички са перфектният избор в забързаното ежедневие, когато нямаме време да се занимаваме със сложни рецепти. Те са лесни за готвене, вкусни и обичани от малки и големи. Най-вкусни са през пролетта. Съдържат много витамин С и помагат при проблеми със зрението и подпухналите очи тъй, като съдържат много вода. При влошена памет, високо кръвно налягане и нарушен сърдечен ритъм, консумацията на тиквички е препоръчителна заради калия и магнезия, които активно се борят с тези проблеми. Основен враг на днешното поколение са големите килограми, които трупаме поради заседнал начин на живот. Все известен факт е, че тиквички са богати на фибри и нискокалорични, което ги прави идеалния вариант за баласирано хранене или диета.

Ще си помислите, ами пица и здравословно са коренноразлични неща, но всъщност всичко е въпрос на гледна точка и експерименти в кухнята. Ето защо мини пица тиквичка застава  достойно в списъка ни със здравословни рецепти за малки и големи. 

Сега пристипваме към необходимите продукти, които са малко, но пък всеки може да прави всякакви промени според своя вкус.

За мини пица тиквичка са нужни:

  • голяма тиквичка
  • доматен сос 
  • чоризо (или друг вид колбас)
  • моцарела 
  • сол 
  • черен пипер
  • пресен босилекмини пица тиквичка

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете тиквичката на равни резени с дебелина около 1-1,5 см. Подредете резенчетата в тавичка, послана с хартия за печене и запечете за около 1-2 мин от всяка страна. След това намажете всяко парче с доматен сос, посолете със сол и пипер, подредете чоризото и моцарелата. Запечете за още 1-2 мин или докато пиците придобият златист загар. Поднесете със ситно нарязан пресен босилек.

Опитай и други варианти със сметанов сос, различни сирена и подправки. 

Разгледайте още здравословни рецепти