Бисквити с крема сирене

време за приготвяне: 45 минути

Сълзица-със-сирене-2-682x1024

Необходими продукти:

250 крема сирене 
250 гр меко масло
1 бакпулвер
2 ванилии
500 гр брашно

Бяла и кафява захар

Начин на приготвяне:

Сиренето и маслото се разбиват до гладък крем, който се ароматизира с ванилия. След това се добавят брашното и бакпулверът и се замесва меко тесто. Разделя се на 4 топки и оставя да почине 20 минути. Ако тестото е твърде меко, почивката е в хладилника.

Лист хартия за печене се посипва равномерно с бяла захар. Взима се една топка, която се разточва до правоъгълен лист върху нея. Краищата се подрязват до хубав правоъгълник. Поръсва се равномерно с кафява и бяла захар. Тогава двете по-дълги страни се прегъват срещуположно, така че да се срещнат по средата на листа тесто. Отново се ръси със захар.

С остър нож (който се почиства след всеки срез) полученият двойно прегънат „салам” (подобно на пръчка канела) се реже на филии от по 1 см. Краищата на всяка филийка се събират един до друг, за да се получи класическата сълзица.

Всяка оформена сълзица се топва допълнително в захар и подрежда в широка тава за печене. Схемата се повтаря с четирите топки тесто, като може готовите „салами” да чакат в хладилника, докато предната партида се пече.

Сладките се пекат на 180°С до златисто, което отнема между 10 и 15 минути. Охлаждат се върху бамбуково килимче или решетка. Съхраняват се в плътна кутия за сладки.