Нашите Асортименти

Млечни и основни храни

Млечни и основни храни

Млечни продукти

Групата на млечните продукти е изключително богата. Сами по себе си те присъстват ежедневно в почти всяко домакинство. Млякото е ценен източник на витамини и минерални соли, особено за подрастващите, които бързо и лесно усвояват млечните съставки. В търговската верига се срещат продукти предимно от краве мляко, но в магазините ни ще откриете също козе, овче и биволско сирене и кисело мляко. Изобилието от нетрадиционни за нашата страна сирена, ще задоволят и най- изтънчения вкус. Добре познатите вече синьо сирене, ементал или гауда, ни пренасят към други култури, без да е нужно да изминаваме хиляди километри. А любителите на традиционния български вкус, ще открият продукти на фирми с богат опит в производството на млечни продукти.

Яйца

Сред основните продукти, които ежедневно присъстват в менюто ни са яйцата. Най – често използвани са кокошите яйца, въпреки че потребителите търсят и падпъдъчи. Яйцето е богато на хранителни вещества. В белтъка му се съдържат около 85 % вода, 10 – 15% протеин и под 1 % въглехидрати, мазнини и минерали. Жълтъкът от своя страна е по – хранителен. Около 50 % е съдържанието на вода, в останалите 50 % се включват мазнини и протеини. Жълтъкът съдържа и витамините A, D и E.

В търговските вериги, кокошите яйца се предлагат в различни категории, според тяхната големина:

Размери

РазмерТегло в грама
XLНад 73 г
LНад 63г
MНад 53г
SНад 43г

Както споменахме по – горе, в магазините се предлагат също и пъдпъдъчи яйца. Те са познати като храна още от времето на египтяните. Съществуват сведения, че са се използвали и в древната традиционна китайска медицина. Важно е да се знае, че пъдпъдъчите яйца съдържат 2,5 пъти повече витамини, а и са по – ниско калорични в сравнение с кокошите.

Не искаш да изпускаш нашите промоции?

Абонирайте се за нашият седмичен бюлетин в който ще получавате месечните ни брошури.