Три топли напитки за студените дни

   30 мин

Начин на приготвяне

Горещия шоколад приготвяме, като кипваме сметаната с млякото и заливаме нарязания на ситно кувертюр. Бъркаме до получаване на гладка и плътна кремообразна смес. Поднасяме в чаша с няколко бонбони Маршмелоу вътре (може да ги карамелизираме с готварска горелка, за да придадат по-завършен и апетитен вид на напитката).

Греяното вино приготвяме, като карамелизираме захарта с нарязаните и изцедени цитруси и подправките. Когато захарта се разтопи, добавяме 150 ml от виното и готвим до получаване на гъст сироп. Добавяме и останалото вино, като внимаваме температурата на напитката да не превиши 65° C, за да не изври алкохолът. Прецеждаме и поднасяме в керамични чаши, за да не се спукат кристалните.

Бързата медовина приготвяме, като кипваме 100 ml вино с меда, сока от лимона и настърганата шушулка ванилия. Добавяме нарязаните круши и готвим до сгъстяване на сиропа. При добавяне на останалото бяло вино не позволяваме на температурата да надвиши 65° C. Това най-лесно можем да проследим с термометър.Продукти

брой порции

logo temma bottom
Магазини Игри и кампании Контакти