Пълнена пуйка

   04:00 ч

Начин на приготвяне

За предстоящите празници тази година заложете на по-нестандартните идеи. Опитайте пълнена пуйка с цитруси. Супер вкусно и сравнително лесна рецепта. Да започваме.

Първо трябва да подготвим пуйката за голямо печене. Внимателно повдигнете кожата от месото на пуйката с шпатулка или друг уред, с който ще ви бъде удобно. Старайте се да не я скъсате.

В купичка смесете размекнатото масло и сухите подправки. Намажете обилно цялата пуйка с маслената смес, както отвън, така и отвътре и между кожата и месото.

Следва приготвянето на плънката. Обелете двете глави лук и нарежете на половинки или четвъртинки. Главата чесън се разполовява на половина. Измийте портокала и лимоните и нарежете на едри парчета. Ако искате сложете и вътрешностите, а може и да ги запазите за някоя супа.

Напълнете пуйката с приготвените парчета плънка, добавете и клонките розмарин. Овкусете с още малко сол. Желателно е да пристегнете пуйката с конец, за да не се разпадне при печенето.

Нашата пуйка е готова за печене. Загрейте фурната на 180 С и печете за около 3 - 3:15 ч или до готовност. Когато кожата хване златиста коричка завийте пуйка с алуминиево фолио и продължете готвенето.

 

Весели празници! Да ви е сладко!Продукти

брой порции

пуйка
1
кг
портокал
0.25
бр.
лимон
0.5
бр.
лук
0.5
глава
чесън
0.25
глава
масло
50
г
сол
0.25
с.л.
пушен червен пипер
0.25
с.л.
мащерка
0.25
с.л.
чесън на прах
0.5
ч.л.
риган
0.25
с.л.
босилек
0.25
с.л.
вътрешности от пуйката
Затвори
logo temma bottom
Магазини Игри и кампании Контакти