10 интересни факта за храната които не знаете

1. През 1800-те, се е вярвало че кетчупът съдържа лековити съставки. Хората са вярвали че може да излекува неразположения като диария.

2. Пилето в днешни дни съдържа 266% повече мазнини от колкото е съдържало преди 50 години. Проучване е показало, че пилето в момента има повече мазнини от протеините.

3. Най-крадената храна на света е кашкавала. По скорошни данни, 4% от всичкият произвеждан кашкавал бива откраднат.

4. Фъстъците могат да бъдат използвани за направата на динамит. Мазнината която се извлича от фъстъците може да бъде обработена в глицерол. Това, в замяна, може да се използва за направата на нитроглицерин, една от съставните части на динамита.

5. Шоколадът някога е бил използван като парична единица. Преди хиляди години е използван от Маите вместо пари.

6. Ябълките и розите са всъщност свързани. Принаджлежат към едно и също семейство. Същото се отнася и за черешите, крушите и кайсиите. Всички принадлежатъ към семейството на розите, наречено Розови.

7.Натуралният мед има изключителен дълъг срок на годност. Може да запази годността си до 3000 години!

8. Картофите имат способността да абсорбират и отразяват звукови вълни. През 2012, когато от Боинг са искали да тестват безжичният сигнал на самолета, го направили поставяйки чували с картофи на седалките на самолета.

9. Пица "Хаваи" всъщност не произлиза от Хаваи. Тя е измислена е направена за първи път в Канада.

10. Русия признава бирата за алкохолна напитка чак през 2013г. До тази година бирата и напитките със съдържание на алкохол под 10% не са били смятани за алкохолни

logo temma bottom
Магазини Игри и кампании Контакти