Месо

Свинското месо е сред основните видове месо предпочитано на българите. Транжирането на цяло прасе не е лесна задача, но нашите транжори се справят отлично с разделянето на отделните части.

Свинският врат е отличен избор, ако правите барбекю парти, защото е богато на мазнини, но се пригответе за доста пушек. При избора на свински котлети, контрафиле и бонфиле трябва да внимавате да не изсушите месото. Тези части са бедни на мазнини и при дълго готвене ще ще станат жилави и трудно за ядене. Идеалният вариант е да запечате месото леко на тиган, да го залееете със сос или да го обвиете със сланина или бекон, за да се овкуси от мазнината.

Свинският бут и плешка са подходящи за различни гозби и традиционни манджи. Те са по-мазнички от филетата, което ги прави подходящи за ароматни пържолки на фурна, супи, гювечи и какви ли не аламинути. Teзи меса са най- подходящи за смилане и правене на кайма.
 

Пилешко месо е най- любимото на децата и хората, които са на хранителен режим. То е нискокалорично и сравнително бедно на мазнини. Да сготвим цяло пиле си има своите предизвикателства и трудни моменти.

При правилно му транжиране може да извадите богат списък от продукти за готвене, като бутчета, крила, гърди и вътрешностите, като дробче, сърце и воденичка.

Пилешките гърди са много деликатни и трябва много се внимава да не се изсушат. Не са подходящи за дълго готвене. Пилешкото филе е предпочитано при диети и спазване на здравословен режим. Пилешките бутчета и крила са подходящи за яхнии, супи, барбекю. От пилешкият фенер може да приготвите богат бульон, който да използвате в различни ястия, супи и сосове.


Телешко месо е чудесен избор, ако предпочитате чисто и свежо месо, за вашия здравословен режим. Малко по- трудно за приготвяне, но вкуса си заслужава усилията. В нашият асортимент може да откриете свежи телешки джолани, телешко месо за готвене, кайма.

В секция „Рецепти“ ще откриете множество  предложения за вкусни месни ястия!logo temma bottom
Магазини Игри и кампании Контакти