Здравословен щанд

Какво означава „био“ храна?

Био продукти могат да бъдат само храни от растетелен или животински произход, които са отгледани в максимално естествена среда, без използване на каквито и да е препарати, пестициди, химични торове, антибиотици, хормони и ГМО.

За да бъде един продукт „био“ се следят всички етапи на неговото производство. Например, дали земята върху която се отглеждат растенията или пасат животните отговаря на нормите; от къде се добива водата за поливане, какъв е произходът на храните и така нататък. Всички това се отразява и на цената на храната, защото труда, времето и риска са много по-големи, но поне знаем, че си заслужават усилията.

Био“ ли е храната от село?

За много хора произведено на село е равнозначно на „био“. Реалността обаче е друга, защото почти всички използват препарати против вредители и болести. Вкусът на домашно отгледаните продукти е много по-добър и предпочитан от мнозина, но това не означава, че продукцията е био.

Био храни в супермаркети СВА

До скоро се смяташе, че био храните са лукс и почти никой не може да си ги позволи, но сме радостни, че обстановката се промени с близките години и все повече обръщаме внимание на храната, която избират за себе си и своето семейство. Може да откриете и в нашите супермаркети богато разнообразие от био храни, диетични и здравословни продукти.

В секция „Рецепти“ ще откриете множество  предложения за здравословни десерти и ястия!logo temma bottom
Магазини Игри и кампании Контакти