Здравословен щанд

Какво означава „био“ храна?

Био продукти могат да бъдат само храни от растетелен или животински произход, които са отгледани в максимално естествена среда, без използване на каквито и да е препарати, пестициди, химични торове, антибиотици, хормони и ГМО.

За да бъде един продукт „био“ се следят всички етапи на неговото производство. Например, дали земята върху която се отглеждат растенията или пасат животните отговаря на нормите; от къде се добива водата за поливане, какъв е произходът на храните и така нататък. Всички това се отразява и на цената на храната, защото труда, времето и риска са много по-големи, но поне знаем, че си заслужават усилията.

Био“ ли е храната от село?

За много хора произведено на село е равнозначно на „био“. Реалността обаче е друга, защото почти всички използват препарати против вредители и болести. Вкусът на домашно отгледаните продукти е много по-добър и предпочитан от мнозина, но това не означава, че продукцията е био.

 

Био храни в супермаркети СВА

До скоро се смяташе, че био храните са лукс и почти никой не може да си ги позволи, но сме радостни, че обстановката се промени с близките години и все повече обръщаме внимание на храната, която избират за себе си и своето семейство. Може да откриете и в нашите супермаркети богато разнообразие от био храни, диетични и здравословни продукти.

Магазини с био щанд:

СВА Чайка, СВА Левски, СВА Приморски, СВА Трошево 1, СВА Аспарухово, СВА Вапцаров, СВА Гръцка махала, СВА Чайка парк, СВА Базар Левски, СВА Тракия, СВА Владислав, СВА Долни Чифлик, СВА Свобода, СВА Надежда, СВА Русе хали, СВА Братя Миладинови, СВА Магро, СВА Търговски парк, СВА Пазара

В секция „Рецепти“ ще откриете множество  предложения за здравословни десерти и ястия!logo temma bottom
Магазини Игри и кампании Контакти