Как да се мотивирате?

Happy successful sportswoman raising arms to the sky on golden back lighting sunset summer. Fitness athlete with arms up celebrating goals after sport exercising and working out outdoors. Copy space.

От утре започвам да тренирам!… От утре ще се храня здравословно!…

Забравете фразата „от утре”!

Днес е денят, в който трябва да започнете да се грижите за себе си – стига сте отлагали за утре!

За никой не е тайна, че най-трудно е началото, но веднъж започнете ли, успехите и резултатите ще дойдат и то много скоро.

Е, лесно е да се каже, но съвсем различно е да се направи.

А, мили дами, ако искате да се чувствате добре, да се мотивирате за нови изживявания и най- вече да изглеждате перфектно, отлагането за утре е нещо, което трябва да забравите. Вие сами трябва да се погрижите за себе си, да натиснете бутона „старт” и да започнете.. и то още сега.

Така че, ако сте решили да тренирате усърдно, за да влезете във форма за лятото, ние ще ви помогнем да се мотивирате със следните хитринки.woman-waking-up-motivated-lwadann-tardif-getty

Намерете си компания

Спортуването с приятели е много приятно, дори повече от безцелните разходки или кафета. Забавно е – пак може да си говорите и клюкарствате, а и да обсъждате останалите посетители в залата.

Фитнесът е място, където може да се запознаете с много хора, да намерите нови приятели, а защо не и нещо повече.

А и когато сте се уговорили с някого, вие ще се чувствате длъжни да отидете, дори и когато тялото и умът ви „крещят“ стой в леглото.

Пуснете си хубава музика

Тренировките вкъщи са също толкова резултатни, колкото и в залата. Тук има и няколко предимства – няма да се притеснявате кой ви гледа и коментира, ще си тренирате колкото искате и може да си пуснете любимата музика и да й се насладите, докато правите упражненията.

Музиката зарежда с енергия и настроение, ето защо любимите ви песни могат да ви надъхат за една добра тренировка.

Мислете за „след тренировката“

Сещате ли се какво е чувството след като излезете от залата? Заредени сте с енергия, тонизирани, чувствате се свежи, а и по-леки. Незаменимо е! Това няма да ви се случи, ако пропуснете вашата „потна сесия”.

След тренировка може да се насладите на една гореща вана, да си отделите няколко минути за релакс в сауната, да направите каквото поискате – вие го заслужавате!

Следете резултатитеfitness-rut-boxing

Това, което най-много може да мотивира един човек са резултатите. Колкото повече ги виждате, толкова повече желание имате да продължите с тренировките.

Ето защо, винаги след тренировка се поглеждайте в огледалото. Там ще откриете резултатите. С всеки изминал път ще се харесвате все повече и повече. Това ще ви стимулира и надъха, да не се отказвате, а да продължите напред!

Друга интересна идея е да носите със себе си мотивираща снимка, на която е изобразена личност, чиято фигура искате да постигнете. Всеки път, когато се чувствате демотивирани, поглеждайте снимката и се надъхайте.

Опитайте нещо ново

Освен упражненията вкъщи и фитнеса, има още много спортове, които може да опитате. Пробвайте нещо ново, различно – може пък да ви хареса. Отидете на йога, пробвайте с пилатес, плуване, тенис, а защо не и нещо по-хард, като бокс.

Целта на този съвет е да разнообрази както вашето ежедневие, така и вашите тренировки.

62-off-a-makeup-class-732192-regularНаправете си подарък

Това може би е най-хубавата част.

Всеки път, когато приключите с тренировъчната седмица не пропускайте да посетите някой козметичен салон и да се поглезите. Това ще е един много добър завършек, а и прекрасен подарък за вашата упоритост и труд. Може дори да си вземете някоя изкушение – парче торта, любим сладкиш или някой вкусен шоколадов шейк. Веднъж в седмицата ви е позволено, а и след като сте пролели толкова пот, заслужавате го!