Хитри съвети за чист дом624-400-chistene-pochistvane-kuhnia-preparati-domakinia

  1. За по-лесно почистване на блендера без да се полагат особенни усилия, първо трябва да се напълни с вода и да се сипят 1-2 капки препарат за съдове. След това се включва блендера за няколко секунди, докато се завърти водата. Накрая излейте старата течност, изплакнете и подсушете.

  2. За отсраняване на тъмните петна от ваната, без да отделяте часове в търкането й, трябва да се мине с един грейпфрут, разрязан на две, и малко сол. Като допълнителен ефект банята ви ще мирише на цитрусови плодове.

  3. За да отстраняване на натрупания варовик по дъното на електрическата кана или чайника, налейте вода в съда, добавете 2 ч.л. оцет и изчакайте, докато течността кипне. След това изплакнете.7-eco-cleaning-products-you-should-use

  4. Фугите в банята могат да бъдат почистени без проблем с разтвор от вода и спирт или вода и водка. След като напръскате плочките с направения „препарат“, изчакайте 10-тина минути. През това време алкохолът ще разгради мръсотията и засъхналия сапун. След това изплакнете. Чрез този метод не само почиствате, но и дезинфекцирате банята.

  5. За да заблестят отново загорелите тенджери, поръсете дъното им със сода бикарбонат, пръснете малко вода и изчакайте приблизително 3 часа, докато домашният препарат разгради полепналите по тях остатъци.

  6. Лесен начин за предпазване на завесата за баня от мухлясване е преди да бъде закачена, да се накисне в разтвор от сол и вода. Ако пък решите да я перете в пералнята, могат да сеmatrak добавят няклолко капки лимонов сок към праха за пране.

  7. За да почистите лесно матракът, смесете вода и водка в съотношение 1:3 и изсипете течността в шише с пулверизатор. Напръсквайки матракът с тази течност, той ще бъде дезинфекциран от алкохола и ще бъдат унищожени голяма част от бактериите. За по-добър аромат в течността може да се добави някакво етерично масло.

  8. Ако обувките ви са мокри и искате да изсъхнат по-бързо, напълнете ги с вестници. Те ще абсорбират влагата.

  9. За да почистите лесно главата на душ батерията, напълнете торбичка с бял оцет. Завържете я или я захванете с гумен ластик към душ батерията, така че главата й да остане потопена в течността. Оставете за час или за цяла нощ, плаката ще бъде почистена и отворите ще блеснат отново.chistene-na-duska-s-limon-i-sol

  10. Бързо и лесно може да бъде почистена дървена дъска за рязане с лимон и сол. Разрежете лимона и минете дъската с него. След това поръсете със сол и пак минете с лимона. Изплакнете с вода и дъската е почистена.