Сандра Алексиева: Кухнята е място за сплотяване

CBA_SANDRA_1

Сандра Алексиева е създателят на един от най-популярните български кулинарни сайтове – 1001 рецепти, и води вкусната рубрика в седмичната ни промоционална брошура – „Kакво да сготвя довечера?“. Как и защо се готви в кухнята на Сандра и какви кулинарни изненади ви е приготвила тя, научете от самата нея.

1001 рецепти е сред най-четените кулинарни сайтове у нас, как постигна този резултат?

1001 рецепти беше списание от 2007 до 2010 година. Печатното издание се разпространяваше в цялата страна, но след три години в печатните медии с екипа ми решихме да направим продукта ни безплатен уебсайт, до който хората да достигат бързо и лесно. Тъй като всички рецепти в него са сготвени, снимани и изядени от екипа ни, хората ни се доверяват и знаят, че спазвайки рецептите ни грешки няма. Мисля, че доверието на нашите читатели е това, което ни помогна, за да станем толкова популярни.

Сготвила си над 3000 рецепти досега. Задаваш ли си въпроса „Какво да сготвя довечера“?

Този въпрос е един от най-често задаваните във всеки дом. Дори и в моя, когато бях дете. Точно заради него създадохме 1001 рецепти – за да не се чудят готвещите у дома какво да поднесат на близките си. Въпреки това обаче, точно аз си задавам този въпрос най-често – защото всеки ден създавам най-малко една нова, никога неподнасяна в дома ми рецепта. Тя трябва да е хем близка до българския вкус, хем нова и различна и в същото време на достъпна цена. Задачата ми не е лесна, но добрата новина е, че когато аз си отговарям на въпроса „Какво да сготвя довечера?“, давам този отговор и на всички останали.

dhrd

Защо избра да работиш съвместно с CBA?

На първо място, защото е българска компания и винаги предпочитам с работата си да подкрепям развитието на българския бизнес у нас. На второ място – защото точно зад вкъщи има магазин CBA, от който пазарувам редовно. И на трето място, но не последно по важност – защото в тази верига магазини има наистина изгодни предложения всяка седмица и всеки клиент може да оптимизира месечния семеен бюджет, планиран за хранителни продукти и домашни потреби.

С какво рубриката „Какво да сготвя довечера?“ е по-различна от всички останали?

Различна е с това, че в нея всяка седмица представям две свои авторски рецепти, които са сготвени специално за клиентите на супермаркети CBA, никога досега не съм ги представяла в сайта си и са създадени с продукти на промоционални цени в магазините на CBA. Така не само даваме идеи за вкусна и приготвена у дома храна, но помагаме на хората да пазаруват наистина изгодно.

Какво да очакваме от следващите седмични промоционални брошури и рубриката „Какво да сготвя довечера?“

С всеки следващ брой на седмичната промоционална брошура на CBA рецептите стават все по-вкусни, все по-достъпни за читателите и набират все по-голяма популярност. В тази рубрика правилото „най-доброто предстои“ ще остане валидно за неограничен период от време.

Как могат хората да достигнат до рубриката ти, освен чрез брошурата на CBA?

Предложенията ми в рубриката излизат първо в брошурата на CBA, която излиза всеки четвъртък. В същия ден, към края на деня, рецептите стават част от съдържанието на 1001 рецепти, като са обозначени по специален начин, за да стане ясно на читателите, че те са част от рубриката „Какво да сготвя довечера?“. Също това съдържание се качва и в уебсайта на CBA и във фен страницата на супермаркетите в социалната мрежа. Накратко – освен с печатното издание, достигаме до голям брой читатели и чрез интернет.

Каква мисия стои зад рубриката „Какво да сготвя довечера?“

Тази рубрика има за цел да даде работещи решения на семействата в начинанието всеки ден да сготвят нещо ново, вкусно и на добра цена. Но далеч не е само тази мисията на съвместната ни рубрика. Чрез нея искам да покажа на хората, че да готвиш е приятно и интересно занимание, което носи здраве и радост у дома и доказва, че кухнята е място за сплотяване.

Кое е най-вкусното коледно пожелание?

За всеки човек най-вкусното пожелание за Коледа е да се храни апетитно и полезно без това да се отразява на килограмите или джоба му. За мен конкретно най-вкусното пожелание е рубриката да достигне до още повече хора през новата година и да се превърне в част от ежедневието на хиляди хора у нас.